top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΓιαννούλης Πρωτόπαπας MD

Κύστη Κόκκυγα - η Θεραπευτική Αντιμετώπιση και η Σημασία της Laser Αποτρίχωσης

Η κύστη κόκκυγα αποτελεί μία πάθηση που εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες σε αναλογία 3:1. Αυτό οφείλεται επειδή ο κύριος γενεσιουργός παράγοντας είναι οι τρίχες που υπάρχουν στην ιεροκοκκυγική περιοχή, οι οποίες διεισδύουν στο δέρμα λόγω της τριβής, του ιδρώτα και της πίεσης, προκαλώντας λοίμωξη και απόστημα στην περιοχή.

Η ύπαρξη τριχοφυΐας στην ιεροκοκκυγική περιοχή αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα στην επανεμφάνιση της κύστης κόκκυγα, ακόμα και μετά από την επεμβατική θεραπεία της. Για αυτό το λόγο πρέπει να τονίσουμε την σημαντική αξία που έχει η Laser αποτρίχωση στην περιοχή, τόσο για την αποτροπή της δημιουργίας της κύστης κόκκυγα, όσο και για την πιθανότητα υποτροπής της μετά από επεμβατική θεραπεία

Ενδοσκοπική Θεραπεία Πολύ σημαντικό είναι η επέμβαση που θα υποβληθεί ο ασθενής, να πραγματοποιηθεί σε χειρουργικό περιβάλλον ώστε ο χειρουργός να έχει την υποδομή και τον χρόνο για να εντοπίσει με λεπτομέρεια τριχοθύλακες και συρίγγια. Με την ενδοσκοπική θεραπεία ο χειρουργός εντοπίζει μέσω ειδικής μικροκάμερας τις παθολογικές εστίες, απομακρύνει πλήρως τις τρίχες και καθαρίζει τους φλεγμονώδεις ιστούς. Γι΄αυτό άλλωστε η ενδοσκοπική θεραπεία έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις κλασσικές μεθόδους. Στην συνέχεια ο χειρουργός εξαχνώνει με Laser τα τοιχώματα της κύστης και των κοιλοτήτων που δημιούργησαν την φλεγμονή. Οι νεότερες επεμβατικές τεχνικές Laser, όπως η μέθοδος οπτικής ίνας Laser FiLaC, αποτελούν στις μέρες μας την αιχμή του δόρατος για την αποτελεσματική θεραπεία της κύστης κόκκυγα και των επιπλοκών της.


Διαβάστε αναλυτικά για την τεχνική FiLaC στην σελίδα μας > https://www.proto-surgery.com/pilonidal-cyst


Ρωτήστε μας για το πρόβλημα σας > https://www.proto-surgery.com/contact-me


305 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page