top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΓιαννούλης Πρωτόπαπας MD

Κύστη κόκκυγος και καλοκαίρι

Οι ασθενείς που πάσχουν από κύστη κόκκυγος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υποφέρουν περισσότερο, αφού η εφίδρωση της περιοχής διεγείρει και επιμολύνει το απόστημα. Επίσης η καταπόνηση της περιοχής που βρίσκεται η κύστη κόκκυγος αυξάνεται κατά την πολύωρη οδήγηση, την γυμναστική και την έντονη σωματική δραστηριότητα.

Σε τέτοιες καταστάσεις παρουσιάζεται έκκριση υγρού, έντονος πόνος, δυσκολία στην βάδιση, κακουχία, πυρετός, κ.α. Αυτά τα συμπτώματα σημαίνουν την υποτροπή του αποστήματος σε επίμονη λοίμωξη με κίνδυνο δημιουργίας συριγγίου.

Για τους παραπάνω λόγους, οι ασθενείς που υποφέρουν από κύστη κόκκυγος, θα πρέπει να απευθύνονται στον Χειρουργό τους για αντιμετώπιση και θεραπεία, πριν προχωρήσει και υποστρέψει η κατάσταση τους, γεγονός που θα χρειαστεί μακροχρόνια και επώδυνη αντιμετώπιση. Κρίνεται λοιπόν ωφέλιμο, αυτή την εποχή που οι θερμοκρασίες είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, οι πάσχοντες ασθενείς να αφιερώσουν λίγο χρόνο και να δώσουν οριστικό τέλος στο πρόβλημα τους. Η νέα Ενδοσκοπική θεραπεία οπτικής ίνας Laser FiLaC προσφέρει αποτελεσματική θεραπεία, αναίμακτα και ανώδυνα μέσα σε λίγα λεπτά. Δεν χρειάζονται μετεγχειρητικές αλλαγές και η επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητα και την εργασία του, μπορεί να γίνει ακόμη και την ίδια ημέρα.

Διαβάστε αναλυτικά στην σελίδα μας > https://www.proto-surgery.com/pilonidal-cyst


Ρωτήστε μας για το πρόβλημα σας > https://www.proto-surgery.com/contact-me


1.472 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page