Πρωκτικές θηλές - Πολύποδες

211 1150689

ΠΑΘΗΣΕΙΣ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

 ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Γιαννούλης Πρωτόπαπας MD

Γενικός Χειρουργός

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επούλωσης Τραύματος και Ελκών

Πρωκτικές θηλές - Πολύποδες

Οι πρωκτικές θηλές αποτελούν φυσιολογικές δομές του εσωτερικού βλεννογόνου του πρωκτού και δεν προκαλούν ιδιαίτερη συμπτωματολογία.  Ωστόσο, μία πρωκτική θηλή μπορεί να φλεγμαίνει και με την πάροδο του χρόνου να αποκτήσει σημαντική ινώδη πάχυνση, να διογκωθεί και να επιμηκυνθεί.

Η φλεγμονή της πρωκτικής θηλής μπορεί να προκληθεί  λόγω των σκληρών κοπράνων, ή της ύπαρξης ραγάδας, συριγγίου, αιμορροΐδων ή φλεγμονώδους νόσου του εντέρου όπως η νόσος του Crohn.

Μία ερεθισμένη υπερτροφική πρωκτική θηλή μπορεί να προκαλέσει πόνο, καύσο και κνησμό στην περιοχή, ιδίως όταν είναι προπίπτουσα από την οδοντωτή γραμμή.


Ο Χειρουργός  μπορεί να διαγνώσει εύκολα τέτοιου είδους περιπτώσεις και να συστήσει στον ασθενή την αφαίρεση των παθολογικών συμπτωματικών θηλών με την χρήση υπερήχων ή laser. Η επεμβατική διαδικασία είναι πολύ σύντομη 5-10 λεπτά και ο ασθενής  δεν χρειάζεται νοσηλεία. Σε περίπτωση ήπιου πόνου, ο ασθενής λαμβάνει απλά αναλγητικά και μαλακτικά κοπράνων, βάσει οδηγιών του Χειρουργού του.

Σε κάποιες περιπτώσεις μία χρονίζουσα υπερτροφική πρωκτική θηλή μπορεί να εξαλλαχθεί σε ινώδη πολύποδα, που αποτελεί μία πιο σοβαρή κατάσταση και απαιτεί βιοψία, καθώς οι πολύποδες είναι συχνά προκαρκινικοί.
Οι ορθοπρωκτικοί πολύποδες αντιμετωπίζονται χειρουργικά. 

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ MD

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ειδικευμένος στην Επειγοντολογία, Λαπαροσκοπική Χειρουργική,

Παθήσεις Πρωκτού.

Η χειρουργική μου ειδίκευση και κατάρτιση στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές , συμβάλλουν στην ποιοτική φροντίδα της υγείας σας.

1/1

Επικοινωνία - Ιατρείο

Αγλαοφώντος 6  - 4ος όροφος 
Γκύζη - 114 74  Αθήνα
Τηλέφωνο Ιατρείου:
211 1150689
Ωράριο Ιατρείου 17:00 - 21:00
κατόπιν ραντεβού
Για επείγοντα περιστατικά, 
και κατ΄οίκον επίσκεψη,
καλέστε τον Ιατρό:
694 5583355

Υπηρεσίες - Εξειδικεύσεις

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη περιήγησή σας στο site μας.

© 2021  by PROTO SURGERY ® Athens  //  Medical Design MS