• Γιαννούλης Πρωτόπαπας MD

Περιστατικό Βουβωνοκήλης

Άνδρας 42 ετών προσήλθε απόγευμα στο Ιατρείο μου με συμπτώματα: αίσθηση καύσου στο πόδι και αίσθημα βάρους και τραβήγματος χαμηλά στην κοιλιά, λόγω βουβωνοκήλης.

Κατά την εξέταση δεν προέκυψε περίσφιξη του προβάλλοντος εντέρου, όμως η κήλη ήταν αρκετά μεγάλη και προκαλούσε πίεση στους ιστούς της περιοχής, καθώς και αποτελούσε δυνητικά υποψήφια για επιπλοκές.

Στον ασθενή πρότεινα την άμεση επεμβατική αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης του και πράγματι την επομένη κιόλας ημέρα, πραγματοποίησα την λαπαροσκοπική επιδιόρθωση της. Κατά την επέμβαση και μετά την αναγνώριση της κήλης, ακολουθήθηκε η ανάταξη της και η ενίσχυση του κοιλιακού τοιχώματος με ενδεδειγμένο πλέγμα στο κατάλληλο σημείο.

Ο ασθενής κινητοποιήθηκε πλήρως εντός της ημέρας και επέστρεψε στο σπίτι του την επoμένη, με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.


Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι οι βουβωνοκήλες εμφανίζονται συχνότερα στους άνδρες για ανατομικούς λόγους.

Εμφανίζονται στην περιοχή των βουβωνικών συνδέσμων γιατί εκεί υπάρχουν οι βουβωνικοί πόροι που αποτελούν ένα φυσικό ευάλωτο σημείο του κοιλιακού τοιχώματος. Στους άνδρες οι οπές των βουβωνικών πόρων είναι μεγαλύτερες ώστε να περνούν οι σπερματικοί πόροι, τα αγγεία και τα νεύρα των όρχεων.


Πολλές φορές μία βουβωνοκήλη μπορεί να επεκταθεί προς το όσχεο προκαλώντας πόνο και πρήξιμο.


Αν μία βουβωνοκήλη περισφιχθεί, τότε απαιτεί επείγουσα χειρουργική αντιμετώπιση ειδικά εάν στο περιεχόμενο της κήλης υπάρχει έντερο. Υπολογίζεται ότι ένα στραγγαλισμένο έντερο χρειάζεται έξι ώρες μέχρι να αρχίσει να νεκρώνεται#βουβωνοκήλη #λαπαροσκοπικήκήλης

35 προβολές0 σχόλια

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ MD

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ειδικευμένος στην Επειγοντολογία, Λαπαροσκοπική Χειρουργική,

Παθήσεις Πρωκτού.

Η χειρουργική μου ειδίκευση και κατάρτιση στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές , συμβάλλουν στην ποιοτική φροντίδα της υγείας σας.

1/1

Επικοινωνία - Ιατρείο

Αγλαοφώντος 6  - 4ος όροφος 
Γκύζη - 114 74  Αθήνα
Τηλέφωνο Ιατρείου:
211 1150689
Ωράριο Ιατρείου 17:00 - 21:00
κατόπιν ραντεβού
Για επείγοντα περιστατικά, 
και κατ΄οίκον επίσκεψη,
καλέστε τον Ιατρό:
694 5583355

Υπηρεσίες - Εξειδικεύσεις

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη περιήγησή σας στο site μας.

© 2021  by PROTO SURGERY ® Athens  //  Medical Design MS