top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΓιαννούλης Πρωτόπαπας MD

Πρωκτική Ραγάδα - « Η Κορυφή του Παγόβουνου »

Είναι η πρωκτική ραγάδα μία απλή υπόθεση ?


Αρκεί η επισκόπηση για να προσδιορίσει την θεραπεία της ?


Συνήθως μία πρωκτική ραγάδα είναι το αποτέλεσμα του φαύλου κύκλου διαταραχών που εναλλάσσονται και συνυπάρχουν μεταξύ τους:

«Δυσκοιλιότητα - Αιμορροϊδοπάθεια - Δυσκοιλιότητα - Ραγάδα - Αιμορροϊδοπάθεια»

Για τον λόγο αυτό το κλινικό ιστορικό του πάσχοντα, έχει πρωτεύοντα ρόλο στην διάγνωση και την αντιμετώπιση της πρωκτικής ραγάδας.

Πολύ σημαντικό παράγοντα επίσης, αποτελεί η λεπτομερή διερεύνηση της περιοχής από τον Χειρουργό, με ψηφιακή πρωκτοσκόπηση. Με την ψηφιακή πρωκτοσκόπηση ο Χειρουργός θα εντοπίσει και θα προσδιορίσει τις ανατομικές βλάβες της περιοχής, θα αξιολογήσει τις αιμορροϊδικές δομές και θα προτείνει στον ασθενή την αποτελεσματικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Μία πρωκτική ραγάδα δεν πρέπει να μένει χωρίς θεραπεία. Ο πόνος που προκαλεί για εβδομάδες ακόμα και για μήνες είναι έντονος και διαξιφιστικός οδηγώντας στον σπασμό του σφιγκτήρα, περιπλέκοντας τα πράγματα και δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο δυσχεσίας, δυσκοιλιότητας και αιμορροϊδοπάθειας.


Κάθε ασθενής που υποφέρει από πόνο στον πρωκτό πρέπει να οδηγείται στον Χειρουργό του για άμεση διερεύνηση και θεραπεία.


Στις μέρες μας η πρωκτική ραγάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Σύγχρονες θεραπευτικές μέθοδοι περιλαμβάνουν την τοπική έγχυση Botox και τις εφαρμογές Laser ή R-F τεχνικών που επιτυγχάνουν ανώδυνα και αναίμακτα, την άμεση επούλωση της ραγάδας χωρίς υποτροπές.


Διαβάστε αναλυτικά στην σελίδα μας > https://www.proto-surgery.com/anal-fissure


Ρωτήστε μας για το πρόβλημα σας > https://www.proto-surgery.com/contact-me


422 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page