Θεραπεία Κονδυλωμάτων στο Ιατρείο με Laser CO2

211 1150689

ΠΑΘΗΣΕΙΣ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

 ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Γιαννούλης Πρωτόπαπας MD

Γενικός Χειρουργός

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επούλωσης Τραύματος και Ελκών

Γενικές πληροφορίες για τα Κονδυλώματα

Υπολογίζεται ότι το 50 με 70% των ενηλίκων θα προσβληθούν κατά την διάρκεια της ζωής τους από κάποιο στέλεχος του ιού HPV. Ωστόσο εκτιμάται ότι μόνο το 10% θα εμφανίσει κονδυλώματα, αφού τις περισσότερες φορές η άμυνα του οργανισμού απομονώνει τον ιό και τον κρατάει σε λανθάνουσα κατάσταση.
Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού που είναι φορέας του ιού HPV εξασθενίσει, τότε μπορεί να εμφανιστούν τα κονδυλώματα είτε μεμονωμένα είτε κατά συστάδες. Τα κονδυλώματα, μπορεί να είναι επίπεδα ή επιμήκεις ακρολοφίες ή σχήματος κουνουπιδιού που πολλαπλασιάζονται και μεταδίδονται γρήγορα.

Αρκετές φορές τα κονδυλώματα μπορεί να προκαλέσουν έλκη και αιμορραγίες ενώ αν αφεθούν αθεράπευτα, μπορεί να οδηγήσουν σε δυσπλασίες ή ακόμη και σε καρκίνο.
Ειδικότερα τα κονδυλώματα στην περιοχή του πρωκτού, λόγω του μικροβιακού φορτίου της περιοχής, μπορεί να επιμολυνθούν και να δημιουργήσουν σοβαρές νοσηρότητες.
Τα κονδυλώματα μπορεί να εμφανιστούν στην περιπρωκτική περιοχή που περιλαμβάνει: το ορθό, τον πρωκτό και το περίνεο.
Επίσης τα κονδυλώματα μπορεί να εμφανιστούν στην περιγεννητική περιοχή που περιλαμβάνει: τα εξωτερικά γεννητικά όργανα δηλαδή το αιδοίοτο πέοςτο όσχεο, ακόμα και έως το εφήβαιο

Ποιός είναι ο κατάλληλος χειρουργός για τα κονδυλώματα της περιπρωκτικής και πρωκτογεννητικής περιοχής; 

Ειδικά τα κονδυλώματα της περιπρωκτικής και πρωκτογεννητικής περιοχής θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους ειδικούς χειρουργούς πρωκτού, οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τις ανατομικές δομές της περιοχής και είναι εξειδικευμένοι στις νέες διαγνωστικές και επεμβατικές τεχνολογίες, όπως η ψηφιακή πρωκτοσκόπηση και τα Laser.
Επίσης ο ειδικός χειρουργός πρωκτού είναι ο κατάλληλος για την διάγνωση και λεπτομερή διερεύνηση των κονδυλωμάτων, ειδικά όταν αυτά καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση ή όταν υπάρχει υποψία για κακοήθεια.

Είναι το Laser CO2 η κατάλληλη θεραπεία για τα κονδυλώματα της περιπρωκτικής και πρωκτογεννητικής περιοχής;

Η θεραπεία κονδυλωμάτων έγκειται στην εξάλειψη τους από την πάσχουσα περιοχή, μειώνοντας την επανεμφάνιση τους και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο υποτροπών.

Η θεραπεία των κονδυλωμάτων με Χειρουργικό Laser CO2 αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο καταπολέμησης των κονδυλωμάτων της περιπρωκτικής και πρωκτογεννητικής περιοχής αφού στοχεύει επιλεκτικά στο σημείο που υπάρχει η βλάβη και την καταστρέφει, αφήνοντας ανέπαφα το περιφερικό δέρμα και τον βλεννογόνο.  

Κατά την διάρκεια της  θεραπείας με Χειρουργικό Laser CO2, ο ιστός στο σημείο της βλάβης απορροφά την ενέργεια του Laser, η οποία μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια, εξαχνώνοντας τα κονδυλώματα.

Έτσι επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση όχι μόνο των επιφανειακών βλαβών, αλλά η ριζική θεραπεία της συνολικής πάσχουσας περιοχής. 

Επιπλέον η χρήση του Χειρουργικού Laser CO2 προσφέρει την άμεση αντιμετώπιση όλων των διαφορετικών στελεχών του ιού HPV.

Η θεραπεία των κονδυλωμάτων με Χειρουργικό Laser CO2 αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο καταπολέμησης των κονδυλωμάτων της περιπρωκτικής και πρωκτογεννητικής περιοχής

Η θεραπεία με Laser CO2 είναι επώδυνη;  Και πώς πραγματοποιείται;

Η θεραπεία με Χειρουργικό Laser CO2, αποτελεί κορυφαία θεραπεία και έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα.

Αναλυτικά:

  • Η διαδικασία είναι ανώδυνη και πραγματοποιείται στο ιατρείο, υπό τοπική αναισθησία της περιοχής που θα γίνει η εφαρμογή του Laser.

  • Η διαδικασία είναι αναίμακτη αφού η δέσμη του Laser εφαρμόζεται στοχευμένα στην πάσχουσα περιοχή χωρίς να υπάρχει αιμορραγία. 

  • Η μέθοδος με  Laser C02 καταστρέφει τα κονδυλώματα χωρίς να δημιουργεί προβλήματα σε γειτονικούς ιστούς και στον πρωκτικό σφιγκτήρα. 

  • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός, η επούλωση είναι γρήγορη και ο μετεγχειρητικός πόνος είναι από ελάχιστος έως καθόλου.

  • Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο αφού το Laser δεν αφήνει σημάδια ή ουλές.

  • Αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία αφού ο κίνδυνος υποτροπής των κονδυλωμάτων μειώνεται στο ελάχιστο λόγω της εκρίζωσης τους.

Πόσες συνεδρίες με Laser CO2 χρειάζονται για την θεραπεία των κονδυλωμάτων; 

Η θεραπεία με Laser CO2 για την αντιμετώπιση κονδυλωμάτων γίνεται σε μία μόνο συνεδρία.

Υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν νέα κονδυλώματα μετά την θεραπεία με Laser CO2;

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι η εφαρμογή Laser CO2 στα κονδυλώματα μειώνει στο ελάχιστο τον κίνδυνο υποτροπών, ή επανεμφάνισης τους. 
Όμως επειδή ο ιός HPV βρίσκεται μέσα στον οργανισμό του ασθενούς, τα κονδυλώματα μπορεί να εμφανιστούν και σε άλλα σημεία της περιπρωκτικής και πρωκτογεννητικής περιοχής.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία του έτους 2019, (2019 European Guideline for the Management of Anogenital Warts),  για τη Διαχείριση των πρωκτογεννητικών κονδυλωμάτων,  τα ποσοστά επανεμφάνισης κυμαίνονται σε ποσοστά μεταξύ 17-19% μετά από 12 εβδομάδες από την πρώτη θεραπεία και 66% μετά τους 12 μήνες από την θεραπεία.

Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η τακτική παρακολούθηση της περιοχής από τον Χειρουργό έπειτα από την θεραπεία με Laser CO2, ώστε να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν άμεσα, τυχόντα νέα κονδυλώματα μόλις αυτά αρχίζουν να εμφανίζονται.

Συμπερασματικά

Ως Ειδικός Χειρουργός αλλά και ως φίλος συμβουλεύω τους ασθενείς μου να ξεπερνούν τους ενδοιασμούς και τις φοβίες τους και να μιλάνε με τον γιατρό τους.

Ο γιατρός δεν μαλώνει τον ασθενή. Είναι στο πλάι του με σεβασμό και φροντίδα
Ο γιατρός επιλέγει πάντα την αποτελεσματικότερη και ανώδυνη λύση για το πρόβλημα του ασθενούς του.

 

Σας προσκαλώ να ξεπεράστε την παλιά νοοτροπία και να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να συζητήσουμε για το πρόβλημα ή τις ανησυχίες σας.  

Ο γιατρός είναι ο καλύτερος φίλος για τον ασθενή. 

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ MD

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ειδικευμένος στην Επειγοντολογία, Λαπαροσκοπική Χειρουργική,

Παθήσεις Πρωκτού.

Η χειρουργική μου ειδίκευση και κατάρτιση στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές , συμβάλλουν στην ποιοτική φροντίδα της υγείας σας.

1/1

Επικοινωνία - Ιατρείο

Αγλαοφώντος 6  - 4ος όροφος 
Γκύζη - 114 74  Αθήνα
Τηλέφωνο Ιατρείου:
211 1150689
Ωράριο Ιατρείου 17:00 - 21:00
κατόπιν ραντεβού
Για επείγοντα περιστατικά, 
και κατ΄οίκον επίσκεψη,
καλέστε τον Ιατρό:
694 5583355

Υπηρεσίες - Εξειδικεύσεις

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη περιήγησή σας στο site μας.

© 2021  by PROTO SURGERY ® Athens  //  Medical Design MS